Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

MEDNARODNI DAN MLADIH

»Have confidence in the young people, give them a chance, and they will surprise you.« (Kofi Atta Annan)

12. avgust velja za mednarodni dan mladih. Tako je že vse od leta 1999, ko je bil razglašen iz strani Generalne skupščine Združenih narodov. Mednarodni dan mladih je namenjen mladim, starim od 15 do 29 let, katerih je bilo, v Sloveniji po zadnjem popisu prebivalstva leta 2018, 312.000 oz. 15,1 % prebivalstva (vir: SURS).

Komu je namenjen mednarodni dan mladih že vemo, zakaj pa se ga toliko poudarja? Zato ker je ta dan namenjen razpravljanju o različnih vprašanjih, ki zadevajo mlade in temu, da se opozori na pomembno vlogo mladih v sodobni družbi. V letošnjem letu je glavna tema mednarodnega dneva mladih vključenost mladih v različne oblike delovanja na lokalni, državni in globalni ravni. V ta namen bomo med projektom MI! izdali gradivo »Življenje mladih in izzivi zaposlovanja v regiji«, ki bo mladim v pomoč pri njihovih kariernih odločitvah. Hkrati pa bo gradivo podlaga za izdelavo Strategije na področju mladih in mladinske politike v regiji, s katero bomo mlade bolj intenzivno vključili v odločanje in dogajanje v občini. Strategija in gradivo bosta s strani mladih tudi javno predstavljena.

Pomembno je, da se mladi opogumijo in povedo svoje skrbi, ideje in predloge za izboljšave na glas, saj bodo le tako slišani in bodo lahko postali bolj dejavni ter se posledično lažje vključili v različne družbene procese. Potrebno je ozaveščanje o izzivih in željah mladih s katerimi se srečujejo, jih poslušati in tako vedeti kje se vidijo v prihodnosti. S tem jim bo družba lažje pomagala, predvsem v prilagodljivosti na sodobne izzive, ki se kažejo pri zaposlovanju, stanovanjski problematiki ipd. ter se z njimi povezala, jih tako lažje vključila v odločanje, saj mladi so tisti, ki bodo  prihodnosti odgovorni za inovacije, napredek in spremembe na lokalni, državni in globalni ravni.
MEDNARODNI DAN MLADIH


Pomemben akter v svetu mladih so tudi različne mladinske organizacije. Tako ima velik pomen pri aktivnostih za mlade tudi Mladinski center Brežice, ki organizira različne delavnice, usposabljanja, koncerte, ki so namenjeni mladim, njihovemu druženju, izobraževanju... Ena izmed takih dejavnosti, je tudi projekt MI! – mladinski inkubator.

Na projektu MI! bomo z izobraževanji in delavnicami pomagali mladim, da bodo pridobili uporabno, praktično znanje, ki jim bo prišlo še kako prav na njihovi karierni poti in jim s tem omogočil lažji prehod iz izobraževanih ustanov na trg dela.
 
EKIPA MI!

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU