Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

ZBRANI POSLOVNI IZZIVI IN IDEJE

V mesecu februarju se bomo na projektu MI! srečali z različnimi poslovnimi izzivi in jih skušali rešiti. Tukaj si lahko preberete, kaj vse bomo počeli. Največ se lahko naučimo na konkretnih primerih, zato je ta priložnost kot nalašč, da se preizkusite in pridobite novo znanje.
Poslovni izzivi


Izziv: Izdelava brezplačne spletne strani
Organizacija: Partitura d.o.o.
Uporaba Wordpress-a ali Drupal-a je lahko nekomu z dobro idejo preveč zahtevno opravilo, da bi svoje ideje udejanil v obliki spletne predstavitve, kaj šele, da bi se učili nameščanja skript na vnaprej zakupljenih dragih spletnih strežnikih.
Večkrat si želimo sestaviti spletno ponudbo svojih storitev ali izdelkov, predstaviti odlično idejo, pridobiti odziv obiskovalcev v obliki spletnih obrazcev, predstavitev multimedijskih vsebin in več, čeprav si nikoli ne bomo želeli postati izkušeni oblikovalci spletnih strani. Vseeno pa želimo svojo predstavitev izvesti skladno z orodji, ki upoštevajo veljavne standarde spletnih tehnologij in ne v požrešni Power point prezentaciji ali v dolgočasnem Word dokumentu.
Podjetje Google je v okviru svoje palete poslovnih orodij pod imenom Google Workspace razvilo odlično orodje Google Sites, ki je namenjeno ekspresni in učinkoviti interaktivni spletni predstavitvi. Orodja so na voljo tudi uporabnikom brezplačnega Google računa, uporabljati pa ga lahko začne vsak uporabnik e-pošte.

Opombe:
To je samo predlog, ker je izzivov lahko veliko. Lahko bi bil izziv tudi npr. produkcija radijske oddaje “V akciji ta teden”, kjer bi trgovine, gostilne, ponudniki storitvenih dejavnosti in ostali predstavljali aktualno cenovno ugodno ponudbo in popuste v občini Brežice. Namen oddaje bi bil predstavljati cenovno ugodno lokalno ponudbo lokalnim kupcem, cilj udeležencem MI pa osvojitev znanj, ki so potrebna za produkcijo radijske oddaje. 
https://www.youtube.com/watch?v=1itkzOvCjYM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0SdpVT1FW3Ta5Qyt4ccpIe2a1A9l0iGyeALdZJFJpOhafv89bOwA9ex9s

Natančneje: promocija ponudbe v mestnem jedru Brežic preko lokalne radijske postaje Radio Brežice EU

Izziv: START- UP
Dandanes veliko ljudi uspe z lastno idejo. Pri tem je zelo pomembno, da najprej posameznik v okolju prepozna nek problem , za katerega v nadaljevanju razvije izdelek/storitev. Problem odkriješ zelo hitro, težje je iz prepoznanega problema razviti koristno stvar, ki bo zanimiva potencialnemu kupcu, predvsem zato, ker je trg poln različnih »rešitev«.

Vaša naloga je, da prepoznate problem v okolju (lahko je nekaj povsem vsakdanjega), iz tega razvijte izdelek/storitev, ki bi ga/jo želeli predstaviti trgu. Pomembno je da analizirate trg (kakšne so pasti, konkurenca, katere priložnosti), predstavite idejo/podjetje (lahko naredite logo, opis podjetja, strategijo, zakaj ste boljši, kaj je vaša dodana vrednost). Poleg tega naredite tudi finančno projekcijo, kjer boste upoštevali vse stroške, ki jih potrebujete za vzpostavitev podjetja, plače pa tudi prihodke, ki predvidevate, da jih boste ustvarili. Projekcije naredite za obdobje pet let. Kako se naredi finančna projekcija, imam podlogo iz faksa in bi jo prejeli, da bi po njenem vzorcu to naredili za svoje projekcije,
Hkrati pa lahko pogledajo še pravno podlago (lahko je to v sklopu tega istega izziva ali posebej).
In sicer, preverijo kaj je za njihovo idejo boljše s.p. ali d.o.o., kaj vse je potrebno izpolniti (dokumentacija, dokazila), kateri so pogoji, katere davke je treba plačevati, kaj je bolje biti mali davčni zavezanec ali ne?

Izziv: Mladinsko delo
Organizacija: Mladinski center Brežice
Vaša naloga je, da se seznanite s pojmom mladinsko delo, uličnim delom, kdo je mladinski delavec in kaj počne. Kaj so največje prepreke mladinskega dela in kako bi jih lahko prešli?

Prijava na razpis oziroma projekt za mlade – pripraviti vsebino za pridobitev akreditacije, prepoznati potrebe /interese mladih na ciljnem področju – aktivna participacija mladih in na podlagi interesov pripraviti projekt za prijavo v program Erasmus +, ključni ukrep 1, 2 ali 3   (Mc Brežice, ZPTM BREŽICE)

Navežite se na Mladinski center Brežice, kaj bi vi sami naredili, da bi spodbudili aktivno udeležbo mladih v mladinskih centrih? Kakšne aktivnosti bi jim ponudili? Poskušajte se domisliti poletnega programa za mlade? Kaj bi lahko počeli, kaj bi jim ponudili, kakšne delavnice, aktivnosti? Imejte v misli, da imamo različne skupine mladih, ki so različno stari in jih zanimajo drugačne stvari.

Stopnja digitalne ozaveščenosti
Organizacija: Etrend d.o.o.
Izdelava analize digitalne zrelosti v določenem območju za izdelavo ocene o uporabi digitalnih orodij med podjetij. Natančneje, za ugotovitev stopnje digitalizacije podjetij v izbranem območju, izračun digitalnega indeksa, swot analiza, digitalno podjetništvo, kibernetska varnost ipd. za izdelavo analize stanja in ukrepov za  izboljšanje stanja na področju informacijske tehnologije.

Izziv: Covid-19 in izzivi za podjetja
V trenutni situaciji se podjetja srečujejo z različnimi izzivi, ali bo organizacija preživela krizo ali ne, je odvisno predvsem od njene asimilacije novi realnosti.
Izberite si področje (gostinstvo/turizem/trgovina) in predstavite kako se lahko podjetje spopada z izzivi. Kaj naj stori, da preživi, se mu splača vlagati v oglaševanje? Kaj je največji strošek? Se prestavi na spletu? Kakšno pomoč mu ponuja država?

KULTURA
Organizacija: POSAVSKI MUZEJ Brežice
Izdelava načrta trženja novega turističnega produkta 3D soba - interaktivna predstavitev Posavja in Gradov Posavja ter produktno povezovanje.

TURIZEM V BREŽICAH
Organizacija: MC hostel Brežice
Promocijski načrt Mc hostel Brežice (pristopi zelenega okolja, smernice za zero waste hostel, zero waste prireditve v sodelovanjem z mladinskim centrom) in primerjalna analiza okoljskih znakov med mladinskimi hoteli v slovenskem in evropskem merilu.

Organizacija: Mestna hiša Brežice
Učinkovito trženje lokalnih izdelkov in storitev na primeru Mestne hiše Brežice.
Poslovni izzivi


Cilji projektnega dela: spodbujanje inovativnosti, ustvarjalnosti, samoiniciativnosti, podjetništva in samozaposlovanja/zaposlovanja mladih ter povečevanja pomena razvijanja družbeno odgovorne podjetniške naravnanosti in znanj.
 

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU