Ekipa

Ekipa Brežice

Matejka Gerjevič

Najljubša barva: rdeča.
Druga ljuba barva: rumena.

…«Vabljeni na razgovor za program javnega dela: informator Mladinskega centra Brežice. Zglasite se na Gubčevi 10a, 8250 Brežice ob 9.30, v pisarni direktorice, ga. Patricie Čular.«.

Povabilo, ki je prikrojilo življenjsko, poklicno pot. Odločitev, ki je spremenila moje načrte in ustvarila pogoje za odvrženo sidro v Brežicah. Začela se je najlepša življenjska avantura nabiranja izkušenj, znanj, srečanj, poznanstev, aktivacije, možnosti izražanja kreativnosti, učenja, mentoriranja drugih, pa tudi spodrsljajev in večnih izzivov, in traja že od 1. aprila 2003.

In, če pobrskam po spominu, vse tam do davnega maja 2003, ko sem kot vodja skupine popeljala mlade glasbenike in umetnike na mednarodno izmenjavo v Pesaru (Ita), bi rekla, da si želim, da so pričakovanja vas mladih, podobna, kot so bila pričakovanja mladih takrat: »To play music more that its possible. To make contacts for future cooperation. To gain experiances in …. A nice weather. To listen new bands, different music.  To get familiar with other cultures. To have oppportunity to exhibit our work. To share ideas, work, taste, art. To have fun. To visit sex shops.«.

Ujemite veter v ta mladostna, razpeta jadra. Izkoristite dano priložnost in se pridružite mladinskem inkubatorju. Najboljše stvari se zgodijo takrat, ko najmanj pričakujete.

Nejc Vrešak

Najljubša barva: je nima

»Kindly let me help you or you will surely drown« said the monkey putting the fish safely in the tree. Alan Wilson Watts

Vse tvoje besede in misli niso tvoje, saj so bile podane s strani družbe in že bile izrečene. Tudi družba ni tukaj od nekdaj. Tukaj gre za napačen prevod Aristotelovega dela Svetega Tomaža Akvinskega. Slednji povedi so besede profesorja dr. Tončija Kuzmanića, ki se kot sam pravi nima za pripadnika nobene in nikakršne »šole mišljenja«, se pa še posebej posveča Aristotlu in Ludwigu Wittgenstenu.  Kot sam pravi zahaja v ne-cerkev k Franku Zappi.

V času študija v Kopru sem si zraven opravljanja študijskih obveznosti, športnega udejstvovanja, vključenosti v študentsko politiko, dela preko napotnice, izvajanja samoiniciativnih projektov, druženja in zabave še privoščil obiske Brecljeve »katakombe« kjer smo pridobivali nekonvencionalna (neformalna) znanja in se preizkušali v globinah obravnave različnosti svetov.

Aktivno delovanje (državljanstvo) in opolnomočenje posameznika in skupin pripelje neznano kam, mene je pripeljalo v MC Brežice, kjer sem najprej deloval na področju turizma, zdaj pa na področju mladine kot vodja projekta MI!-mladinski inkubator.

Pridruži se nam in delovali bomo. Bodi kar si in se ne trudi biti original, ker nam navidezna privlačnost in mopsi z črnimi rogovi že mešajo »štrene«:

 »…napaka ni napaka, če se z njo večina strinja, če si iztaknemo oko bodo dvooki ljudje spački, strpni do drugačnih, doklr so vsi enaki…« Miha Blažič (2005)

Naj štroma :)

Nastja Volovec

Naj barva: Roza/Vijolična
Moto: Sve je crno, sve je bijelo, ali život nije siv.

Kot večina študentov/dijakov, sem tudi sama kar nekaj let delala »prek študenta« in tako sem tudi letos maja prišla v MC Brežice, kot študentka z mislijo, da si pač nekaj čez poletje zaslužim pol oktobra grem pa nazaj na faks. Saj tudi grem nazaj na faks, razlika je edino to, da bom zraven še delala na projektu MI!.

Moj plan je bil takšen: do oktobra delam prek študenta malo v MC Brežice, malo med vikendi še v enem »kafiču«, grem vmes še kej na morje, se vpišem na magisterij, dve leti še študiram, za eno leto bi absolventa vzela, pol pa upam da po treh letih s končano Ekonomsko fakulteto čim prej kje najdem za delat.

In kaj se je zgodilo? Za »foro« sem se prijavila na razpis, za strokovnega sodelavca na projektu MI!, čisto brez pričakovanj. Povabili so me na razgovor, moj prvi pravi razgovor in to pred tričlansko komisijo. Uspelo mi jih je prepričat in za zaposlitev so izbrali mene. To pa je moj plan malenkost spremenilo… Kar naenkrat moram vsak dan za osem ur v službo, pazit moram na dopust, je malenkost drugače kot so pa (brezskrbni) študentski dnevi. Na trenutke me skrbi kako bom usklajevala faks in službo, če bom sploh zmogla, ampak kot rečejo vse se da če se hoče.

Kljub temu, da sem skoraj čez noč morala postati bolj odgovorna, spremeniti nekatere navade, mi ni žal, saj boljše prve zaposlitve si ne bi mogla želeti. Delam v sproščenem okolju, obkrožena z mladimi, super kolektivom, pomagam drugim , navezujem stike in zato mi ni težko vsak dan priti v MC Brežice. Tako da MI! – mladinski inkubator je priložnost tudi zate, da razširiš obzorja, znanja in mogoče ti prav to pomaga do prve zaposlitve, saj nikoli ne veš kaj te čaka.

Tvegaj, ostani optimističen, verjemi vase in mogoče še uresniči prav tisto o čemer niti sanjati nisi upal.

Ekipa Maribor

Doris Špurej

Sem socialna pedagoginja, mladinska delavka ter ljubiteljca knjig in mačk. 

Moja pot do mladinskega dela je bila povsem naključna. Leta 2017, ko sem zaključevala s pisanjem magistrske naloge, sem iskala še zadnje priložnosti za pridobivanje neformalnega znanja, preden sem se podala na lov za službo. Preko prostovoljstva sem izvedela za MKC Maribor in njihov projekt Delat grem!. Projektu sem se priključila najprej kot udeleženka, nato sem postala prostovoljka in na koncu zunanja sodelavka. Tekom projekta sem spoznala Marjo, ki je postala moja mentorica. Skupaj sva spisale projekt Središče medkulturnega dialoga Maribor, na razpisu sva bile uspešne in tako sem se lahko zaposlila. Tako me je moja želja po pridobivanju neformalnega znanja pripeljala do zaposlitve. 

Adrijana Kos

Najljubša barva: mornarsko modra
"A winner is a dreamer who never gives up" Nelson Mandela

V času študija sem želela pridobiti praktične izkušnje. Pot me je popeljala v deželo mladinskih organizacij, organizacij za mlade, mladinske centre in do mladinskega sveta lokalne skupnosti. Tukaj sem dobila čudovito priložnost, ki me spremlja že več kot 7 let - mladinsko delo.

Tanja Veber

Sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja, mladinska delavka, aktivistka na področju človekovih pravic in trenerka v neformalnem izobraževanju z večletnimi izkušnjami dela v mladinskem sektorju.
 
Sodelovala sem pri prijavi projekta Delat grem!, v okviru katerega sem med leti 2016 in 2018 kot strokovna sodelavka na Mladinskem kulturnem centru Maribor nudila mladim, ki se pripravljajo na vstop na trg dela, podporo pri krepljenju njihovih kompetenc. Moje delo na mladinskem področju obsega tudi vključevanje oseb z migrantskim ozadjem, LGBT+ osebe in druge mlade z manj priložnostmi.
Za svoje večletno prostovoljsko udejstvovanje sem na pobudo društva Center za pomoč mladim prejela naziv Naj prostovoljka leta 2015 na natečaju Naj prostovoljec za »izjemen spekter prostovoljstva, predvsem delo z mladimi«, ki ga razpisuje Mladinski svet Slovenije.

-

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakt