aaaaaaaaaVabljeni na zaključno konferenco projekta mi! - mladinski inkubator

Vabljeni na zaključno konferenco projekta mi! - mladinski inkubator

Nazaj

Vabilo na zaključno konferenco

Projekt MI! – mladinski inkubator se približuje svojemu zaključku. V času trajanja projekta nam je uspelo izvesti 360 ur usposabljanj, v projekt vključiti 92 udeležencev iz vzhodne in jugovzhodne Slovenije ter spisati dva gradiva, in sicer prvo gradivo, z naslovom: Življenje mladih in izzivi zaposlovanja v regiji ter Strategijo na področju mladih in mladinske politike v posavski regiji.

Usposabljanja sklopa 1 na temo mladinskega dela je v okviru projekta MI! izvedel naš konzorcijski partner MKC Maribor. V Brežicah smo potem nadaljevali z usposabljanji sklopa 2 in 3, zaradi izrednih razmer smo morali ta usposabljanja izvesti online. Na online usposabljanjih smo se podučili o komunikacijskih veščinah, socialnih veščinah, motivaciji, retoriki in javnemu nastopanju, projektnem delu, osnovah Facebook in Instagram promocije, snemanju in montaži filmov ter Podcastov ipd. V mesecu juliju pa smo v živo izvedli usposabljanja sklopa 4, in sicer zopet na temo mladinskega dela, tokrat še v Brežicah.

Čaka nas še zaključni dogodek projekta in to je: Zaključna konferenca projekta MI! – mladinski inkubator, ki bo potekala 25. 8. 2021 v Mladinskem centru Brežice. Na konferenci bodo predstavljeni rezultati projekta, gradiva, ki smo jih oblikovali, pogovarjali se bomo o mladih in njihovi prihodnosti v EU, o aktivnem državljanstvu, se podružili ob pijači in hrani, si ogledali stojnice mladih nadobudnežev, na koncu pa še prisluhnili kratkemu programu, naših mladih glasbenikov in ustvarjalcev.

Program konference: 

09.00 – 10.00
Uvodna predstavitev konzorcijskega sodelovanja in njegovi rezultati in učinki ter vloga mladinskih centrov
10.00 – 11.00
Zakaj projekti Aktivnega državljanstva za večjo zaposljivost mladih
Vloga mladinskega sektorja in mladinskega dela
Vloga mladih
11.30 – 12.00
Daljši odmor – coffee break
12.00 – 15.00
12.00-13.30
Delavnica in oblikovanje priporočil o Prihodnosti EU in v obdobju po COVID-19 mladinskega sektorja in mladih (DELO PO SKUPINAH in pogovor z odločevalci)
13.30-15.00
Predstavitev zaključkov delavnice odločevalcem
15.00– 17.00
Zaključek in koncert mladih

Vabilo na zaključno konferenco
Vabilo na zaključno konferenco
Vabilo na zaključno konferenco
Vabilo na zaključno konferenco
Vabilo na zaključno konferenco

-

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakt